Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)
0

15% korting op ALLES met code: LENTE15

0
Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)

15% korting op ALLES met code: LENTE15

Door Wessel Arink, 24 oktober 2022

Alles over kattenluiken: wat is het, hoe worden ze geplaatst en welke soorten zijn er

Kattenluiken zijn speciale luiken die in een deur of raam worden geplaatst, zodat katten naar buiten en naar binnen kunnen. Er zijn verschillende soorten kattenluiken, afhankelijk van de grootte van je kat en hoeveel toegang je wilt geven. Kattenluiken kunnen ook helpen om ongewenste bezoekers buiten te houden. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten kattenluiken en hoe je ze kunt gebruiken.

Soorten kattenluiken

Er zijn twee hoofdtypen kattenluiken: magnetische kattenluiken en kattenluiken met een haak- en ophangsysteem. Magnetische kattenluiken werken door middel van een magnetisch veld dat alleen wordt opengemaakt door een speciale halsband die je kat draagt. Dit betekent dat je kat de enige is die naar buiten en naar binnen kan, maar het kan ook betekenen dat andere katten, honden of wilde dieren die in de buurt komen, niet naar binnen kunnen. Kattenluiken met een haak- en ophangsysteem werken door middel van een haak die alleen wordt opengemaakt door een speciale sleutel die je kat draagt. Dit type kattenluik is eenvoudiger te installeren dan een magnetisch kattenluik, maar het kan betekenen dat je kat naar buiten kan, maar niet naar binnen, tenzij je de sleutel bij je hebt.

Hoe een kattenluik te installeren

Kattenluiken kunnen in verschillende soorten deuren en ramen worden geïnstalleerd, afhankelijk van het type kattenluik dat je kiest. Magnetische kattenluiken moeten worden geïnstalleerd in een metalen deur of raam, omdat het magnetische veld anders niet goed werkt. Kattenluiken met een haak- en ophangsysteem kunnen in elk type deur of raam worden geïnstalleerd. Magnetische kattenluiken zijn over het algemeen makkelijker te installeren dan kattenluiken met een haak- en ophangsysteem, maar je moet ervoor zorgen dat je het magnetische veld niet blokkeert door iets te plaatsen in de deuropening of het raam.

Welke soort kattenluik je kiest, hangt af van je kat en hoeveel toegang je wilt geven. Als je kat klein is, kan een magnetisch kattenluik een goede keuze zijn, omdat het ervoor zorgt dat alleen je kat naar buiten en naar binnen kan. Als je kat groot is, kan een kattenluik met een haak- en ophangsysteem een betere keuze zijn, omdat het makkelijker is om te installeren en je kat niet in en uit hoeft te gaan met een sleutel.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »