Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)
0
0
Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)

Door Wessel Arink, 24 oktober 2022

Hoe kies je het beste kattenvoer voor je kat?

Katten zijn leuke, ondeugende en soms een tikkeltje eigenzinnige huisdieren. Als je een kat in huis haalt, is het belangrijk dat je je verdiept in het soort kattenvoer dat het beste is voor je harige vriend. In dit artikel leer je alles over kattenvoer; waarom het belangrijk is, welke soorten er zijn en welke merken goed zijn.

Waarom is goed kattenvoer belangrijk?

De meeste mensen weten wel dat katten Carnivoren zijn. Dit betekent dat katten vleeseters zijn en dat ze in het wild voornamelijk jagen op muizen, vogels en andere kleine dieren. Een kat in huis krijgt natuurlijk niet de kans om op muizen te jagen, maar dit betekent niet dat er geen aandacht moet worden besteed aan het voer. Kattenvoer is belangrijk voor de gezondheid van je kat. Goed kattenvoer zorgt ervoor dat je kat alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft en helpt bij het voorkomen van obesitas en andere gezondheidsproblemen.

Welke soorten kattenvoer zijn er?

Er zijn verschillende soorten kattenvoer op de markt. De meeste mensen kiezen voor droogvoer of natvoer, maar er is ook vers vleesvoer verkrijgbaar.

Droogvoer

Droogvoer is het meest populaire voer onder katteneigenaren. Het voordeel van droogvoer is dat het langer houdbaar is en makkelijker te bewaren is dan natvoer. Daarnaast is droogvoer meestal goedkoper dan natvoer. Het nadeel van droogvoer is dat het minder voedzaam is dan natvoer en dat sommige katten er minder makkelijk op kunnen kauwen.

Natvoer

Natvoer is voedzaam en smakelijk, maar het is wel iets duurder dan droogvoer. Natvoer is gemaakt van verschillende soorten vlees, vis en groenten. Het voordeel van natvoer is dat het rijk is aan voedingsstoffen en vocht, waardoor het goed is voor de spijsvertering van je kat. Het nadeel van natvoer is dat het sneller bederft dan droogvoer en dat het moeilijker te bewaren is.

Vers vleesvoer

Vers vleesvoer is rijk aan voedingsstoffen en vocht, net als natvoer. Het voordeel van vers vleesvoer is dat het gemakkelijk verteerbaar is en goed voor de spijsvertering. Het nadeel van vers vleesvoer is dat het duurder is dan droogvoer en natvoer. Het is ook belangrijk om te weten dat vers vleesvoer snel bederft en dat het daarom goed moet worden bewaard.

Welke merken kattenvoer zijn er?

Er zijn veel verschillende merken kattenvoer verkrijgbaar. Sommige merken zijn bekender dan andere, maar dit betekent niet altijd dat het voer van deze merken beter is. Bekende merken kattenvoer zijn onder andere Hills, Royal Canin, Whiskas, en Prins.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »