Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)
0
0
Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)

Door Wessel Arink, 2 november 2022

Een kattenluik met een chip: alles wat je moet weten

Een kattenluik met een chip is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je kat veilig binnen en buiten kan. Het luik is voorzien van een speciale chip waarmee je kat kan worden herkend. Zo kan je kat bijvoorbeeld alleen naar buiten als jij of iemand anders thuis is, of als het weer geschikt is om buiten te spelen. Dit artikel geeft je meer informatie over het gebruik van een kattenluik met chip.

Een kattenluik met een chip is erg handig

Een kattenluik met een chip is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je kat veilig binnen en buiten kan. Het luik is voorzien van een speciale chip waarmee je kat kan worden herkend. Zo kan je kat bijvoorbeeld alleen naar buiten als jij of iemand anders thuis is, of als het weer geschikt is om buiten te spelen.

De technologie van een kattenluik met chip

Een kattenluik met een chip werkt door middel van een RFID-chip. RFID staat voor Radio-Frequency Identification. Dit is een technologie waarbij elektronische chips gebruikt worden om informatie op te slaan en te verzenden. Deze chips kunnen in allerlei verschillende voorwerpen worden ingebouwd, zoals in een kattenluik. De chips zijn klein, maar kunnen toch een hoop informatie opslaan. De chips in een kattenluik zijn geprogrammeerd om een uniek identificatienummer te hebben. Dit identificatienummer wordt gebruikt om de kat te identificeren. Wanneer de kat in de buurt komt van het luik, zal het luik controleren of het identificatienummer van de kat overeenkomt met het identificatienummer dat in het systeem is opgeslagen. Als dit het geval is, zal het luik opengaan en de kat toegang geven tot het huis.

Verschillende soorten kattenluiken met chips

Er zijn verschillende soorten kattenluiken met chips. Sommige kattenluiken zijn voorzien van een klepje, waardoor je kat alleen naar buiten kan als jij of iemand anders thuis is. Andere kattenluiken zijn voorzien van een sensor die kan controleren of het weer geschikt is om buiten te spelen. Zo kan het luik ervoor zorgen dat je kat alleen naar buiten gaat als het weer veilig is. Een kattenluik met een chip heeft dus verschillende voordelen. Het kan ervoor zorgen dat je kat veilig binnen en buiten kan. Ook kan het ervoor zorgen dat je kat alleen naar buiten gaat als het weer veilig is. Dit is handig, want zo hoef je je kat niet altijd in de gaten te houden.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »