Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)
0

15% korting op ALLES met code: LENTE15

0
Gratis verzending vanaf 75 euro
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Achteraf betalen mogelijk of betaal in 3 delen (0% rente en min. €50)

15% korting op ALLES met code: LENTE15

Door Wessel Arink, 5 mei 2023

Vervang het vetbed van je hond en geef hem een beter slaapcomfort

Als dierenliefhebber wil je natuurlijk de beste verzorging voor je huisdier. Een belangrijk aspect is daarbij ook het slaapcomfort van je trouwe viervoeter. Vaak wordt onderschat hoeveel invloed een goede slaapplek heeft op het welzijn van je hond. Daarom is het zeker aan te raden om eens kritisch naar het huidige bed te kijken.

Een van de belangrijkste onderdelen van het slaapcompartiment is het vetbed. Het vetbed voor je hond zorgt ervoor dat er een comfortabel en isolerend laagje ontstaat, waardoor je hond geen last heeft van harde ondergronden, vochtige vloeren of kou. Het is dus niet alleen belangrijk voor het comfort, maar zorgt ook voor extra bescherming tegen ziektes.

Maar hoe weet je nu welk vetbed je precies moet kopen? Er zijn namelijk ontzettend veel opties op de markt en het is begrijpelijk dat je hierdoor door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de vetbedden en bespreken we waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een vetbed.

Soorten vetbedden

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vetbedden te vinden. De meest populaire variant is toch wel het fleece vetbed. Dit type is heerlijk zacht en knus, en geeft je hond echt het gevoel dat hij geborgen ligt. Ideaal voor wat kleinere honden die zich graag oprollen of tegen iets aanleunen.

Een ander type vetbed is het thermische vetbed. Dit bed bestaat uit twee lagen en is dus bemeten met speciale eigenschappen: het zorgt voor optimaal warmtebehoud, maar voert ook vocht af. Hierdoor blijft het bed langer droog en fris, waardoor jouw hond langer plezier heeft van zijn of haar slaapplek.

Naast deze bekende soorten heb je nog veel meer mogelijkheden. Zo is er ook een orthopedisch vetbed beschikbaar, dat extra ondersteuning geeft aan de gewrichten van je hond. Dit kan erg fijn zijn voor oudere honden of honden die last hebben van bijvoorbeeld artrose.

Waar let je op bij aanschaf?

Als je eenmaal hebt besloten welk type vetbed je wilt kopen, zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de maat van het bed. Kies altijd een bed dat groot genoeg is voor je hond, zodat hij/zij voldoende ruimte heeft om zich lekker te bewegen en te draaien.

Daarnaast is het goed om rekening te houden met de wasvoorschriften. Voor de meeste vetbedden geldt dat ze in de wasmachine kunnen worden gewassen, maar let hierbij wel altijd op de maximale temperatuur en het juiste wasmiddel. Zo voorkom je dat het bed snel slijt en je binnen no-time weer een nieuw bed moet aanschaffen.

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het design van het vetbed. Het moet natuurlijk wel passen in jouw interieur en het liefst ook nog mooi staan bij de kleur van je hond.

Conclusie

Een goed vetbed is essentieel voor het slaapcomfort en de gezondheid van je huisdier. Er zijn vele verschillende soorten en maten vetbedden verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikt type te vinden is voor jouw hond. Let bij aanschaf goed op de maat en de wasvoorschriften, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van het bed. Zorg ervoor dat je trouwe viervoeter elke nacht heerlijk kan uitrusten en zich volledig kan opladen voor een nieuwe dag vol avonturen!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »